Prikaz izbliza stavljanja procesora u socket matične ploče

Servis računara

Servis računara

U digitalnom svetu, gde su računari postali ključni za naše svakodnevne aktivnosti, kvalitetan servis računara je neophodan. PC Max se ističe kao vaš pouzdan partner u održavanju računara. Nudimo širok spektar usluga od dijagnostike i popravki hardvera do softverskih rešenja i nadogradnji komponenti. Naš tim stručnjaka koristi najnovije tehnike i alate za dijagnostiku, obezbeđujući da vaši računari rade efikasno i pouzdano. Sa fokusom na brzu i sigurnu uslugu, naš cilj je da minimiziramo vreme koje provodite bez vašeg računara, omogućavajući vam da nastavite sa svojim aktivnostima bez zastoja.

Razumemo koliko je važno imati računar koji funkcioniše bez problema, bilo da se radi o poslu, obrazovanju ili zabavi. Zato PC Max nudi sveobuhvatne usluge servisa koje uključuju čišćenje kulera, optimizaciju sistema, borbu protiv virusa i malware-a, kao i nadogradnju softvera i hardvera. Naša misija je da pružimo rešenja koja ne samo da rešavaju trenutne probleme već i unapređuju performanse vaših računara za budućnost.

Izaberite PC Max za servis računara koji razume vaše potrebe. Tu smo da pružimo personalizovane usluge dizajnirane da vam omoguće najbolje moguće iskustvo. Naš pristup temelji se na transparentnosti, pouzdanosti i profesionalizmu, sa težnjom da svaki klijent bude zadovoljan. Kontaktirajte nas danas i osigurajte da vaši računari dobiju pažnju koju zaslužuju.

Usluge servisa računara

Naši usluge popravke računara uključuju, ali nisu ograničene na:

Čišćenje kulera i zamena termalne paste. Kada se ventilatori računara zaprljaju, to može dovesti do prekomernog zagrevanja koje može uticati na performanse i radni vek računara. Najčešće rešenje je čišćenje kulera i ventilatora kao i zamena dotrajale termalne paste.

Zamena i nadogradnja RAM memorije. RAM memorija je ključna za optimalan rad računara i ako vaš računar radi sporo ili se često zamrzava, možda je potrebno nadograditi ili zameniti RAM memoriju.

Zamena i nadogradnja hard diska ili SSD-a. Hard diskovi i SSD-ovi su vitalni delovi vašeg računara, na njima se nalaze vaši podaci. Ako imate problema sa hard diskom, može doći do gubitka podataka ili problema sa radom računara. Zato je bitno na vreme reagovati i podatke prebaciti ili klonirati na novi hard disk ili ssd. Ukoliko se na disku nalaze veoma bitni podaci, preporuka je da se disk preventivno menja kako bi se smanjila mogućnost potpunog gubitka podataka.

Popravka ili zamena napajanja. Ako se vaš računar ne uključuje ili se uključuje i odmah isključuje, to može biti problem sa napajanjem. Kako bi se sprečilo da neispravno napajanje izazove dalja oštećenja računarskih komponenti najčešće se preporučuje zamena.

Popravka matične ploče. Kada vaš računar prestane da radi, to može biti problem sa matičnom pločom. Procenićemo da li je moguće izvršiti popravku matične ploče ili preporučiti zamenu ukoliko je to potrebno.

Popravka i zamena grafičke kartice. Ako vaš računar ima problema sa grafikom, možda ćete primetiti probleme sa prikazom slike, probleme sa performansama rendera u zahtevnim grafičkim programima ili prilikom igranju igara. U nekim slučajevima, grafička kartica može potpuno da prestane da radi, što dovodi do crnog ekrana ili neispravnog prikaza slike. Ako je vaša kartica neispravna ili ne može više da zadovolji vaše potrebe, mi vam možemo pomoći da pronađete rešenje. U zavisnosti od vaših potreba, možemo vam preporučiti najbolju opciju za popravku ili zamenu kartice, uključujući i nadogradnju na noviji i moćniji model.

Problemi sa softverom. Kvarovi softvera mogu uključivati problem sa operativnim sistemom, problem sa drajverima, aplikacijama, sertifikatima i drugo. Kada je u pitanju operativni sistem najčešće i nekada najbrže rešenje je reinstalacija operativnog sistema. Ostali problemi sa programima, drajverima, sertifikatima uglavnom se mogu brzo popraviti, a mogu se rešiti i daljinskim putem.

Otklanjanje problema sa virusima ili zlonamernim softverom. Virusi i zlonamerni softveri mogu oštetiti vaš računar i ugroziti sigurnost vaših podataka. Naši stručnjaci će izvršiti potpunu analizu vašeg računara i ukloniti sve viruse i zlonamerni softver. Takođe smo tu da vam pomognemo da izaberete antivirusnu žaštitu u skladu sa vašim potrebama.

Radi se servis računara i procesor je naslonjen stranicom na matičnu ploču.

Serveri

Server ili serverski računar je nezamenjivi stub svake moderne kompanijske infrastrukture. Omogućava ne samo brz pristup podacima već i njihovu sigurnost. Server je neophodan za neprekidno funkcionisanje važnih online servisa i aplikacija. Složenost serverskih sistema zahteva specijalizovano znanje i iskustvo za efikasno održavanje i popravku. Razumemo važnost pouzdanih servera i njihov uticaj na svakodnevno poslovanje, zato naš tim stručnjaka u PC Max-u nudi profesionalne usluge održavanja, popravke, i nadogradnje servera.

Pružamo podršku za različite tipove serverskih sistema. Bez obzira na obim vaše infrastrukture i specifičnih potreba vašeg poslovanja obezbedićemo da vaš server radi glatko i efikasno. Naša stručnost pokriva sve, od rutinskog održavanja do kompleksnih popravki i nadogradnji. Tu smo da se postaramo da je vaš server optimizovan za performanse i sigurnost.

Usluge servisa servera

Naša usluga servisa serverskih računara obuhvata:

Dijagnostika i popravka. Naši iskusni tehničari koriste najnovije alate i tehnike za identifikaciju i rešavanje problema sa serverskim hardverom i softverom. Bez obzira da li se suočavate sa hardverskim kvarom, problemom sa mrežnom konekcijom ili nestabilnošću sistema, mi smo tu da vam pomognemo.

Nadogradnja i optimizacija. Kako tehnologija napreduje, vaš server takođe treba da se prilagodi zahtevima rastućeg poslovanja. Naši stručnjaci će vam pomoći u identifikaciji potreba za nadogradnjom hardvera ili softvera, kako biste dobili maksimalne performanse i efikasnost.

Sigurnost i zaštita. Serverski računari često sadrže osetljive podatke i informacije o poslovanju. Stoga, obezbeđivanje sigurnosti vašeg serverskog okruženja je od najveće važnosti. Naši stručnjaci će implementirati najbolje prakse i rešenja za zaštitu vašeg sistema od pretnji i obezbediti sigurnosne kopije podataka kako biste bili spremni za svaku eventualnost.

Redovno održavanje i monitoring. Kako biste se postarali da Vaš server nema  neplanirane prekide rada i smanjili rizik od kvarova, redovno održavanje serverskih računara je ključno. Naš tim će se brinuti o rutinskom održavanju, ažuriranju softvera i monitoringu performansi kako biste imali miran san.

Server sala, uzak hodnik duž kojeg su sa leve i desne strane serverski kabineti

Vaš partner u svetu tehnologije

PC Max